Thursday, January 7, 2010

Avapauk uue aasta näituseprogrammile

Veel selle nädala lõpuni on Soos võimalik näha Kärt Ojavee täiesti ebatavalist tekstiili- ja tootedisaininäitust UndefinedUsefulObjects. Reedel, 8. jaanuaril alates kella 18.00-st on autor ise ka kohal (saadetuna suupistetest ja keelekastest) ning pakub võimalust teha viimane ringkäik koos seletava taustainfoga. Tasub kindlasti kohale tulla!

UUO on näitus interaktiivsetest ja aktiivsetest sisustusobjektidest, mille tegemisel on lähtutud biomimeetika printsiibist, rakendades Triz-meetodit, mida kasutavad enamjaolt insenerid. Näituse lähtekohaks on tuleviku inimese vajadused ja võimalused. Tulevikus on inimkond teadaolevalt silmitsi vananeva ühiskonnaga, milles üksikuid inimesi on palju. Aja jooksul on end ümbritsetud tehiskaaslastega, tänapäeval laiemalt levinumad neist on: telerid, arvutid, mp3-mägijad, wii mängud jne. Tulevikus on neid kaaslaseid tunduvalt rohkem ja praegu on isegi raske ette kujutada, millised need asjad olema saavad.
Ühelt poolt pakub näituse väljapanek uusi lahendusi meie elukeskkonda, teisalt tõstatab temaatika küsimuse, kas ja milliseid sääraseid interaktiivseid lahendusi üldse vajame. UndefinedUsefulObjects on osa Kärt Ojavee doktoritööst ning valmib koostöös BiorobootikaKeskusega. Näitus on üks vaheetapp pikemas protsessis, mille käigus töötatakse välja uudseid lahendusi interjööridesse, kus inimene on sunnitud samas ruumis pikemalt aega veetma. Näitus on aja jooksul arenev ning võib liikuda ühest keskkonnast teise, täienedes pidevalt.
UUO P1 (p) toob mõtted ja materjalide katsetused stuudio ning labori ruumidest näitusesaali, et näidata nii õnnestumisi kui ka ebaõnestumisi (UndefinedUnusefulObjects). Erinevalt harjumustest, kus igale nupulevajutusele järgneb vastus, pole näituse ruumis konkreetset nuppu ja vastused nõuavad natuke kannatust.
UUO on aja jooksul arenev ning lõpptulemust on võimalik kogeda näitusel UUO P3 ®

No comments:

Post a Comment